Voortgang Antoon

Beste Bukvrienden en -vriendinnen,

De afgelopen twee dagen stroomde mijn bankrekening weer vol met jullie giften. Wat een feest! Doordat ik niet werk teer ik uiteraard behoorlijk in qua inkomen, maar door jullie giften hoef ik mij geen zorgen te maken over het betalen van de rekeningen. En ik kan jullie verzekeren dat dat bijdraagt tot mijn herstelproces!

Wat dat herstelproces betreft: de rollator staat op zolder en ik loop nog wel met stok, maar gebruik die amper. Bijzonder hoe je kunt lopen zonder terugkoppeling, dwz zonder dat je ook daadwerkelijk voelt dat je loopt! Vandaag een intake gehad bij de fysiotherapeut. Het streven is dat ik het eind van het jaar weer acht uur aaneen kan lopen (mocht ik dat willen…). Met betrekking tot het verdwijnen van de pijn in mijn onderarmen en het terugkomen van gevoel in mijn onderlichaam zijn alle betrokkenen eenduidig: binnen 5/6 maanden moet er enige verandering merkbaar zijn en als er binnen twee jaar geen verbetering is, komt het gevoel ook niet meer en blijft de pijn. Ik neem dagelijks een koude douche en meen dagelijks iets meer kou op willekeurige plekken te ervaren, dus ik ga voor het 5/6 maanden-traject. Ook vertrouw ik erop dat de zenuwen – die zo’n acht jaar bekneld gezeten hebben – wanneer ze ‘beseffen’ dat ze weer vrij liggen, minder of geen pijn meer veroorzaken.

Volgende week ga ik mijn eerste werkafspraken inplannen als try-outs: kijken wat het lichaam aan prikkels kan hebben en hoe lang het nodig heeft om te herstellen. Nu heb ik dagelijks visite (leuk ook al 3 px van jullie!) en ik merk dat ik dat op het moment zelf heel prettig vind, maar ook dat ik daar naderhand (nog) behoorlijk moe van ben. Kennelijk heeft mijn organisme nog veel energie nodig voor een intern herstelproces en is er dus minder beschikbaar voor andere activiteiten. Ik kijk wel hoe het loopt en probeer de balans te vinden tussen inspanning die leidt tot vooruitgang en ontspanning die noodzakelijk is voor het herstelproces. Mijn inschatting is dat ik over een paar weken – wellicht via een periode van 50% actief – weer lekker aan het werk ben. Want, zoals Johan Cruijff al memoreerde: “Als je gelukkig wilt zijn, moet je iets doen waar je gelukkig van wordt.”

Bedankt  voor alle aandacht, betrokkenheid, visite en ook: jullie financiële bijdragen!

lieve groet,

Antoon

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized op door .

Over Antoon Rensen

Ik ben sinds 2007 hypnotherapeut en relatiecoach in Nieuwegein en was daarvoor werkzaam als coach, manager in het bedrijfsleven, leraar Nederlands en ondernemer. In 2009 verscheen mijn boek “Hypnotherapie en Ethiek”, waarin ik de vraag behandel hoe je als hypnotherapeut dient om te gaan met de ethische aspecten die het vak met zich brengt en wat de grondhouding van de hypnotherapeut dient te zijn. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen en twee kleinkinderen.

Een gedachte over “Voortgang Antoon

 1. Kirsten Lüpke

  Beste Antoon,

  dank je wel voor je uitgebreid bericht.
  Wat ontzettend fijn dat je zo in contact met ins bent/blijft en ons op de hoogte houdt,
  echt superfijn vind ik dat. We hebben nu meer contact met je dan ik het hele jaar daarvoor ;-).

  En hoe dapper, krachtig en positief je je helingsproces doet, wouw! Respect!

  Fijn dat wij daar als groep een steentje aan bij kunnen dragen via ons mooie Broodfonds 🙂

  Alle goeds van
  Kirsten

Geef een reactie