Hoeveel ongemak durf jij aan in een vergadering?

Niemand houdt van ongemakkelijke situaties. Als we in het dagelijks werken situaties voordoen waarin we geen antwoord hebben, ons ondeskundig, afwijkend, ontoereikend of ongepast voelen, zijn we geneigd ons zo snel mogelijk een houding aan te meten waarmee we ons daaruit ‘redden’.
Daarmee redden we misschien ons gezicht, maar raakt ook iets wezenlijks uit het zicht en belanden we in een al bekende rituele dans. Eigenlijk ontlopen of verliezen we daarmee een kans om iets nieuws te ontdekken, ook al lijkt dat nieuwe misschien ongepast. Maar soms kan juist het ongepaste de meest originele, verruimende, creatieve houding of gedachte zijn.

kip-ei

In de performance-kunsten wordt het ongemak en het niet-weten juist als bron gebruikt. Elke acteur weet dat de essentie van performen ligt in het vermogen om, bij elke opvoering opnieuw, het niet-weten en de onhandigheid op te zoeken.

Wat gaat er gebeuren als we dat ongemak gaan verwelkomen, ja, zelfs uitvergroten en toejuichen?!
Als we de ruimte creëren om op ons gemak te raken met het ongemak?
Wat zullen we dan ont-dekken?
In dit Open Organisatieatelier spelen we met onze meest ongemakkelijke scènes uit ons werk.

Nieuwsgierig?

Kom het meemaken op 19 mei 2016 van 17:00 tot 20:00 in het Open Organisatieatelier met Joost Klabbers (acteur/trainer), Mieke Koldewee (danser/coach), Marieke Ploeg (organisatiekunstenaar) en Mieke Moor (organisatiefilosoof). Het kost je € 60,- (incl. BTW en eten en drinken).

Open Organisatieatelier
Elke maand zetten we de deuren van ons Organisatieatelier open en ben je van harte welkom om bij ons aan te sluiten. Met experimentele werkvormen verkennen we samen de vele grensgebieden tussen Organiseren, Kunst en Filosofie. Zo maken we ruimte in hoe we denken, praten en handelen als het om organiseren gaat.
Ontmoet anderen die ook in dit grensgebied werken en zoeken, laat je inspireren en inspireer anderen.
In de agenda op onze site staan volgende Open Organisatieateliers gepland, noteer ze vast als je eerder wil weten wanneer ze zijn 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in nieuws, open-event op door .

Over Mieke Koldewee

Ik ben Mieke Koldewee (1973), omdraaier. Ik begeleid organisaties en mensen bij veranderingen. Ik werk op de grens van persoonlijke en organisatieontwikkeling, vanuit de overtuiging dat organisaties pas werkelijk in beweging komen wanneer sleutelfiguren hun eigen patronen weten te hanteren en ander gedrag durven te vertonen. Ik ben gefascineerd door de vraag waar we als individu invloed hebben en wanneer de context leidend is, door het spel tussen individu en organisatie. Vanuit die fascinatie help ik leiders, professionals, ondernemers en teams zichzelf zo in te zetten dat de (verander)taak waar ze voor staan echt gediend wordt. Ik doe dat als supervisor/coach of als ‘tweede vrouw’. Ik woon in Utrecht samen met mijn partner Jean en onze dochter Lore (2009) en Jonas (2013).

Geef een reactie