Durf jij kopje onder te gaan in het moeras van je werk?

In de film Beyond Sleep komt de hoofdpersoon Alfred Issendorf per ongeluk in een moeras terecht en zien we hem worstelen. De zuigende werking van het moeras lijkt niet onverdeeld negatief, maar er is ook de drift en de druk om er uit te komen.

Harry Kunnenman gebruikte in zijn oratie het beeld van het moeras voor de complexiteit van onze werkpraktijken waarin we als professionals elke dag handelen. Hij stelt een nieuwe verhouding voor waarin we houden van het gerommel in het moeras, in plaats van dat we het willen oplossen, eruit willen vluchten of vaste grond onder de voeten willen krijgen met algemene waarheden of de allerbeste methodieken.

In dit Open Organisatieatelier duiken we in het papieren moeras van Harry’s oratie over o.a. Amor Complexitatis.

Nieuwsgierig?

Lees de tekst en kom het meemaken op donderdag 14 april van 17:00 tot 20:00 in het Open Organisatieatelier met Harry Kunneman (Hoogleraar Sociale Filosofie) Marieke Ploeg (Organisatiekunstenaar), Mieke Koldewee (danser/coach) en Mieke Moor (Organisatiefilosoof). Het kost je € 60,- (incl. BTW en eten en drinken).

Open Organisatieatelier
Elke maand zetten we de deuren van ons Organisatieatelier open en ben je van harte welkom om bij ons aan te sluiten. Met experimentele werkvormen verkennen we samen de vele grensgebieden tussen Organiseren, Kunst en Filosofie. Zo maken we ruimte in hoe we denken, praten en handelen als het om organiseren gaat.
Ontmoet anderen die ook in dit grensgebied werken en zoeken, laat je inspireren en inspireer anderen.
In de agenda op onze site staan volgende Open Organisatieateliers gepland, noteer ze vast als je eerder wil weten wanneer ze zijn.

 

 

Dit bericht werd geplaatst in nieuws, open-event op door .

Over Mieke Koldewee

Ik ben Mieke Koldewee (1973), omdraaier. Ik begeleid organisaties en mensen bij veranderingen. Ik werk op de grens van persoonlijke en organisatieontwikkeling, vanuit de overtuiging dat organisaties pas werkelijk in beweging komen wanneer sleutelfiguren hun eigen patronen weten te hanteren en ander gedrag durven te vertonen. Ik ben gefascineerd door de vraag waar we als individu invloed hebben en wanneer de context leidend is, door het spel tussen individu en organisatie. Vanuit die fascinatie help ik leiders, professionals, ondernemers en teams zichzelf zo in te zetten dat de (verander)taak waar ze voor staan echt gediend wordt. Ik doe dat als supervisor/coach of als ‘tweede vrouw’. Ik woon in Utrecht samen met mijn partner Jean en onze dochter Lore (2009) en Jonas (2013).

Geef een reactie